Har du varit på Erasmus-utbyte i Frankrike? Bjud med en vän från Frankrike som just nu är i Sverige och fira Erasmus+ 30 år med Campus France Sverige den 26 oktober.

För att fira tre årtionden av utbyten bjuder Institut français de Suède den 26 oktober in franska och svenska Erasmus-studenter till ett evenemang i Stockholm. UHR är medarrangör. För att delta, anmäl dig via vårt webbformulär. (Observera att inbjudan är för ett svensk-franskt eller ett fransk-svenskt par).

30 år - nio miljoner deltagare

Sedan lanseringen 1987, då elva länder och 3 200 studenter deltog, har det EU-finansierade Erasmus-programmet gett nio miljoner människor från 33 länder möjlighet att få nya erfarenheter och vidga sina vyer genom att tillbringa tid utomlands.

Nu erbjuder Erasmus+ internationellt samarbete för studenter, lärare och annan personal, praktikanter, volontärer och andra.  

I det nuvarande programmet deltar för närvarande 33 länder (EU:s 28 medlemsländer samt Turkiet, f.d. jugoslaviska republiken Makedonien, Norge, Island och Liechtenstein).

Visste du?

I Sverige är Frankrike på andra plats efter Tyskland bland antalet Erasmus-studenter (1 599 reste till Sverige för studier läsåret 2016/2017).

Frankrike är den andra mest populära destinationen för Erasmus-utbyte – efter Storbritannien - för svenska studenter (506 studerade i Frankrike läsåret 2016/2017).

De franska lärosäten som skickar flest studenter på utbyte till Sverige är:

·         L'Université de Lorraine (Nancy)

·         L'Institut Polytechnique de Grenoble

·         Université Paul Sabatier Toulouse III

·         L'Institut National des Sciences Appliquées de Lyon

·         Groupe KEDGE Business School

I Sverige är det följande universitet som skickar flest studenter till Frankrike:

·         Stockholms universitet

·         Linköpings universitet

·         Lunds universitet

·         Uppsala universitet

·         Göteborgs universitet