Sciences Po Paris- School of Management and Innovation (SMI) och Handelshögskolan i Stockholm (SSE) inleder tillsammans ett samarbete med ett Masterprogram i Ekonomi, Business och Management.
Programmet är ett första steg mot ett djupare samarbete de båda skolorna emellan. Ett ytterligare masterprogram är planerat att lanseras år 2019 med fokus på Innovation, Media och Creative Industries.
Masterprogrammet i Ekonomi, Business och Management består av två läsår där studenterna spenderar sitt första år på Sciences Po Paris- SMI och det andra på Handelshögskolan i Stockholm. Fokus på programmet ligger i ett kursutbyte som erbjuder specialisering inom Management och Utveckling av företagande och entreprenörskap. Sciences Po, som har en ledande roll inom samhällsvetenskap och Handelshögskolan i Stockholm som är ett av Europas främsta universitet inom Ekonomi skapar genom masterprogrammet en väl avvägd och kompletterande utbildning där det internationella samarbetet utmanar studenterna och förbereder för en framgångsrik karriär.

Marie-Laure Djelic, en av cheferna för Sciences Po-SMI och Magnus Mähring, Professor och Ansvarig för internationella samarbeten för Handelshögskolan i Stockholm, uttrycker båda vikten av utbytet och ser det som ett stort framgångskoncept att erbjuda studenter influenser från Paris och Stockholm.

Handelshögskolan i Stockholm har sedan tidigare ett utbyte med Sciences Po Paris-School of International Affairs.