Lite mer om oss

Campus France informerar om studier på universitet och högskolor i Frankrike.

Vi ger råd om utbildningsmöjligheter, krav på språkkunskaper, ansökningsförfaranden samt praktiska frågor förenade med studievistelse (som gäller det praktiska livet för studerande).

För att nå ut till studerande som vill bedriva högskole- eller språkstudier i Frankrike, deltar vi bland annat i studentmässor och andra internationella evenemang som organiseras runt om i landet. Vid behov kan vi även anordna informationstillfällen vid olika utbildningsinstanser, exempelvis gymnasier och universitet.
Campus France erbjuder sig även att närvara vid språk- och temadagar samt andra utbildningsevenemang.

Vidare har Campus France en förmedlande roll för kontakter mellan nationella organ i Frankrike och Sverige, och mellan franska och svenska högskolor i syfte att bygga upp partnerskap och öka studenters rörlighet mellan de båda länderna.

Kontakta oss

Om du inte hittar svar på dina frågor här, är du välkommen att kontakta oss per e-post (på svenska, franska eller engelska):  stockholm@campusfrance.org.

Om du redan kommit långt i planeringen av din studievistelse men ändå behöver hjälp med detaljerna, kan du vid behov avtala tid för personlig rådgivning genom att skicka en förfrågan till samma e-postadress.

Campus France Sverige-kontor hittar du i Stockholm på Kommendörsgatan 13 (t-bana Stadion eller Östermalmstorg).

Tel: 0046 (0) 8 45 95 312