Högkvalitetsutbildningar

Utbildning i Frankrike är en gammal historia: redan på Medeltiden grundades de första universiteten och de har med sina lärare och elever genom tiderna haft ett stort inflytande inom alla kunskapsområden.

Det franska utbildningssystemet vilar på en lång tradition. Man gör ingen skillnad mellan utländska och franska studenter: antagningskrav liksom examina är desamma för alla. Fransk lagstiftning godtar inte diskriminering. Det franska systemet för högre utbildning är modernt och dynamiskt och har bidragit till många franska framgångar : Airbus, höghastighetståg, Ariane-raketen, lyxindustri och mode, upptäckten av HIV och mycket mer ...

Bakom dessa framgångar finner vi kvinnor och män som fick sin utbildning i Frankrike inom områden som ingenjörsvetenskap, management, statskunskap, konst, humaniora. Denna möjlighet är även öppen för dig. Frankrike är världens fjärde största ekonomi och näst största exportör av tjänster.

Idag har omkring 270.000 utländska studenter (10% av inskrivningarna) valt att lägga hela eller delar av sina studier till Frankrike och sålunda berika den franska högre utbildningen med sina kulturer, sin entusiasm och sina erfarenheter.