Student i HEC, Frankrike, Master på engelska
Anna, Sverige

Jag läste min Master in Management på HEC Paris i Frankrike, en av Europas bästa handelshögskolor. Under mitt första läsår läste jag obligatoriska kurser inom ekonomi (däribland marknadsföring, finansiering, informationssystem, strategi och skatterätt) och några valfria kurser, däribland ”E-marketing : le marketing de l’Internet et du mobile” och ”Intercultural Management”. De flesta av kurserna var på franska men jag läste även några på engelska.


Jag trivdes utomordentligt bra på HEC Paris och var mycket nöjd med lärare, kurser och studiemiljö. Jag bodde på campus där jag lärde känna många andra studenter och deltog aktivt i föreningslivet. Jag deltog bland annat i en balettkurs och aerobics pa campus. Dessutom njöt jag av det fina läget med närhet till natur och en mysig liten fransk by.


For att få erfarenhet av att arbeta i Frankrike tog jag ett års uppehåll mellan det första och andra året av programmet. Jag valde att arbeta inom marknadsföring hos Orange, Frankrikes ledande telekomföretag. Min tid där gav mig ovärderliga insikter i fransk företagskultur och mobilmarknad.


Under år två pa HEC valde jag att läsa inriktning marknadsföring eftersom jag ville arbeta inom det området. HEC Paris har dessutom en mycket stark profil inom marknadsföring. Specialiseringen inom marknadsföring är mycket bra och ger möjlighet till ytterligare specialisering inom ens intresseområden. Jag tyckte allra bäst om kurserna i ”Consumer behaviour” och ”Marketing research”.


Nu arbetar jag som Sales & Marketing Associate hos Fidelity, en fondförvaltningsfirma i London. Jag har hittills haft mycket nytta av de färdigheter jag utvecklade på HEC och är mycket nöjd med min studietid. Det jag allra mest värdesätter är det nätverk av fantastiskt trevliga och ambitiösa människor som jag träffade på HEC och som jag fortfarande har kontakt med.


Jag rekommenderar alla som tycker om Frankrike att studera där. Att studera på en fransk Grande École är en oerhört givande upplevelse och dessutom får man möjlighet att njuta av fransk mat, kultur och livsstil.