Forskning och innovation

Framtid
Étudiants

Forskning och innovation stödjer den industriella tillväxten hos franska företag. Men Frankrike når även utlandet med sin högkvalitativa och traditionella hantverksförmåga.

INDUSTRIELL TILLVÄXT SOM EXPORTERAS TILL HELA VÄRLDEN

Frankrike är den femte största ekonomiska världsmakten i världen och 31 av de 500 största företagen i världen kommer från Frankrike. Flera franska industriella grupper är ledande inom sina respektive områden och finns i hela världen, så som Airbus, Total, Orange, Sanofi, LVMH, L’Oréal eller också Danone.

SUCCÉ FÖR FRANSK INNOVATION

Frankrike är det land i Europa som har flest företag på toppen av de 100 mest innovativa företagen. I Frankrike finns det 71 företagskluster som utgör ett attraktivt ekosystem och som sammanför laboratorier, universitet, startups och stora företag.

French Tech, som det investerats 200 miljoner i, stödjer de digitala företagens utveckling och lockar unga talanger.

Vi är även stolta över att kunna räkna 15 franska Nobelpris i litteratur, 13 i fysik och tre i ekonomi. Dessutom har 13 franska matematiker utmärkts med Fieldsmedaljen och Frankrike hamnar på sjätte plats på listan över antalet inlämnade internationella patentansökningar.

EXKLUSIVT OCH MÅNGSIDIGT HANTVERK

Med sina 40 000 verkstäder och 100 000 hantverkare är Frankrike den internationella referenspunkten i flera hantverksområden, i synnerhet inom konsthantverk och lyxvaror så som smyckessektorn, haute couture-modet, kristallsektorn och arkitekturen. Dessutom är den industriella tillväxten inom design särskilt utvecklad i Frankrike.