Hitta din utbildning

Olika verktyg kan hjälpa dig att hitta utbildningen som passar just dig, i synnerhet de nätkataloger som finns tillgängliga på hemsidan Campus France.

HITTA EN KANDIDATUTBILDNING

Letar du efter en kandidatutbildning, besök gärna nätkatalogen om kandidatutbildningar (uppdaterad i januari, mars och oktober).

Du kan studera flera nivåer innan du når kandidatnivå (ettårig, tvåårig eller treårig eftergymnasial utbildning). Mer information om olika utbildningar finns på den internationella hemsidan för Campus France.

HITTA EN MASTERUTBILDNING

Letar du efter en masterutbildning, besök gärna nätkatalogen för masterutbildningar Campus France (uppdaterad i januari, mars och oktober).

Du kan studera flera nivåer innan du når masternivå (minst femårig eftergymnasial utbildning). Mer information om olika utbildningar finns på den internationella hemsidan för Campus France.
 
Du kan även söka till Erasmus Mundus gemensamma masterprogram. Besök nätkatalogen för att se vilka utbildningar som erbjuder EU-stöd.

Erasmus Mundus gemensamma masterprogram är ett prestigefullt internationellt studieprogram som erbjuds av lärosäten i minst två av konsortiets länder. Examina utfärdas gemensamt av de olika europeiska lärosätena. EU utdelar stipendier till de bästa studenterna.
 

 

 

GÅ EN UTBILDNING PÅ ENGELSKA I FRANKRIKE

För att veta vilka utbildningar som ges på engelska, besök nätkatalagonen för Utbildningar som ges på engelska.


Den anger fler än 1300 franska lärosäten för högre utbildning som helt eller delvis ges på engelska.

GÖR EN KULTURELL VISTELSE ELLER GÅ EN KORT UTBILDNING

För att åka på en kultur- eller språkresa eller gå en kort utbildning, besök nätkatalogen för korta utbildningar och sommarkurser.

Nätkatalogen är tillgänglig på tre språk (engelska, franska och spanska) och erbjuder fler än 150 sport- och kulturaktiviteter. En sökmotor och en interaktiv karta på franska regioner hjälper dig att välja i enlighet med dina språkkunskaper i franska och ditt studieområde.

 

 

 

HITTA EN DOKTORANDUTBILDNING

För att se var du kan göra en doktorandutbildning, besök vår sökportal. Den identifierar doktorandskolor och utbildningar, masters och postdoktorala studier.

Generellt sett studerar en doktorand på en doktorandutbildning som i sin tur är en del av ett universitet. Fler och fler ingenjörsskolor och ”grandes écoles” (med handelsinriktning) utfärdar doktorandexamina i samarbete med en doktorandutbildning. Besök vår artikel om hur en doktorandutbildning fungerar i Frankrike för att veta mer.

NÄT- OCH DISTANSUTBILDNING

MOOC (Massive Online Open Courses), SPOC (Small Private Open Courses), FOAD (formations ouvertes à distance- öppna utbildningar på distans)… möjligheterna för att utbilda sig på nätet och på distans är många. Besök vår artikel om detta på vår hemsida.

HITTA EN KONSTNÄRLIG UTBILDNING

Om du vill gå en konstnärlig utbildning kan du besöka katalogen CampusArt.

Nätkatalogen anger alla konstnärliga utbildningar på förberedande nivå i français langue étrangère och i konst men även på kandidat-, master-, postmaster- eller doktorandnivå som erbjuds av lärosätena som är med i nätverket CampusArt.

 

 

 

 

 

STÄLL FRÅGOR TILL DE FRANSKA LÄROSÄTENA

På Campus Channel, Campus France samarbetspartner, hittar du filmer i vilka de franska lärosätena presenterar sina utbildningsutbud. Vid livesändningar svarar de direkt på dina frågor (även på engelska). Det är ett bra sätt att lära sig mer om ett lärosäte eller en utbildning innan du börjar med din ansökan.