Upptäck Frankrikes regioner 

Étudiants

De franska regionernas variation är slående när det kommer till kultur, arv, traditioner, mat och geografi. Upptäck dessa regioner i samband med dina studier.

NOUVELLE AQUITAINE: VINGÅRDAR OCH HAV

Nouvelle Aquitaine utmärker sig med sina långa stränder, historiska platser, slott och vingårdar. Du kan även åka till Biarritz och surfa. Hitta det som intresserar just dig och besök Nouvelle Aquitaine.

GRAND EST: EUROPAS HJÄRTA

Grand Est var en central plats under första världskriget där slaget i Verdun ägde rum. Du kan besöka Strasbourg, Europas huvudstad, men även vingårdarna i Champagne och Alsace. De vackra Vogeserna ska du inte heller missa. Tveka alltså inte att besöka Grand-Est!

AUVERGNE RHÔNE-ALPES: BERG I ALL SIN ÄRA

Auvergne Rhône-Alpes är en region full av volkaner och snöiga bergstoppar. Här hittar du Evians källor och Mont Blancs bergstopp. Besök Auvergne-Rhône-Alpes.

HAUTS-DE-FRANCE: LANDETS NORR

Hauts-de-France är fullt av katedraler, klocktorn och har en historia av gruvverksamhet. Karnevaler och marknader i Lille erbjuder god mat, bland annat Frankrikes bästa pommes frites. Det finns massor att upptäcka och avnjuta i Hauts-de-France.

KORSIKA: EN OSLIPAD DIAMANT

Korsika är lockande med sina högt belägna byar, sina vandringsleder, stränder och havsbottnar. Tveka alltså inte att besöka vackra Korsika.

NORMANDIE: DET GODA LIVET

Besök Normandie och ta del av det milda vädret, bocage-landskapet, kossorna och klocktornen. Besök klipporna i Fécamp, det vackra Mont-Saint-Michel, stränderna där D-dagen ägde rum och följ William Erövrarens stig när du upptäcker Normandie

BOURGOGNE FRANCHE-COMTÉ: L’ART DE VIVRE

Denna region är känd för sina vingårdar men även för sina utsökta sniglar. Ta dig runt på alla kanaler och stanna upp för kulinariska upplevelser från Dijon till Châlons-sur-Saône. Besök sedan Jura med dess fantastiska utsikt över Alperna. Upptäck Bourgogne Franche Comté.

ÎLE-DE-FRANCE: HUVUDSTADSREGIONEN

Île de France står för Frankrikes kulturella och politiska puls. De historiska monumenten och kulturevenemangen är många och möjligheterna oändliga. Från utekvällar i Paris till promenader i stadens utkant, det finns mycket att upptäcka i Île-de-France.

DEN CENTRALA REGIONEN CENTRE-VAL-DE-LOIRE: LÄNGS MED FLODEN

I Centre-Val-de-Loire föddes den franska renässansen och de mäktiga slotten som angränsar till floden är spår från renässansen som finns än idag. Ta cykeln längs med floden Loire och upptäck Centre Val de Loire.

 

PAYS DE LA LOIRE: I DEN FRISKA LUFTEN

Med sina långa stränder och vackra öar är regionen Pays de la Loire det optimala resmålet för att få frisk luft. Åk till Nantes och upplev den kulturella pulsen och till Mans för saltsjöarna i Guérande. Upptäck Pays de la Loire.

BRETAGNE: DET MYSTISKA LANDET

Bretagne är en region präglad av tradition och karaktär där havet möter kelterna. Ta en promenad på de stora myrarna innan du avnjuter skaldjur i fiskehamnarna i Morbihan. Besök gåtfulla Bretagne.

 

OCCITANIE: LIVET I SOLEN

Occitane angränsar till Pyrenéerna och Medelhavet och erbjuder en stor variation av landskap och aktiviteter. Lokalbefolkningen gillar att ta sig tiden att leva och att dela med sig av sina kulinariska specialiteter från regionen (till exempel den välkända gåslevern). Åk från Toulouse till Perpignan och ta del av soliga Occitanie.

 

PROVENCE-ALPES-CÔTE D’AZUR: MEDELHAVSOMRÅDE

Regionen som sträcker sig från stränderna på franska rivieran till klipporna i Mercantour, är täckt av lavendelfält, småbåtshamnar och klippstränder. Gå runt i Marseilles gränder och lyssna på lokalbefolkningens sjungande dialekter när du besöker Provence-Alpes-Côte-d'Azur.

 

BORTOM HAVEN: FRANKRIKES UTOMEUROPEISKA DEPARTEMENT

Njut av de vackra landskapen och låt dina sinnen väckas till liv när du besöker vulkanen Soufrière eller ”gamla damen” i Guadeloupe.

 

Martinique bjuder på en god blandning av kreolska karibiska traditioner vid foten av Mount Pelée. Upptäck Martinique.

 

Det enda utomeuropeiska territoriet som inte är en ö, Franska Guyana, är ett naturområde mitt i Amazonskogen med floder som möts i havet. Besök Franska Guyana.

 

Besök denna topiska och vulkaniska ö i Indiska oceanen där tamiliska, indiska, kinesiska, madagaskiska, kreolska och franska kulturer möts. Åk till Île de La Réunion.

Res i Frankrike!

Läs mer om hur du kan ta dig runt i Frankrike (med buss, tåg, flyg eller bil) på vår internationella webbplats: https://www.campusfrance.org/fr/comment-voyager-en-France.