Lär dig franska

MÖTEN

Det finns fler än 260 miljoner franskspråkiga i världen. Att lära sig franska kan leda till oändliga möjligheter, så ta tillfället i akt och lär dig franska under studietiden.

Varför ska du lära dig franska?

Fler än 260 miljoner människor pratar franska i runt 30 länder. Du behöver däremot inte kunna franska för att studera i Frankrike, ett stort antal utbildningar ges på engelska. Det är dock fördelaktigt för dig att lära dig franska för att kunna integrera dig och att njuta av din vistelse i Frankrike.

Hur kan du lära dig franska?

Det finns tre nätverk utanför Frankrike som lär ut franska:
 


Besök respektive webbplats för mer utförlig information och för att se om ditt land hyser någon av dessa nätverk.


Lär dig franska på nätet!
 

  • För att bekanta dig med det franska språket och den franska kulturen, se på TV5 Monde. På kanalens plattform Apprendre, finns det övningar på alla nivåer för att utveckla sina franskkunskaper.
     
  • RFI Savoirs, den franskspråkiga radiokanalen erbjuder också övningar och program för in- och utlärning av franska. 
     
  • Association Française pour la Formation des Adultes erbjuder MOOC (Massive Online Open Courses), som är bra för nybörjare i synnerhet. 
     
  • Nätverken Alliances Françaises har nätkurser som utbildar i franska. Besök deras webbplats för att veta mer.

HUR LÄR MAN SIG FRANSKA HEMIFRÅN?

I Frankrike finns det kurser för alla och utbildningar för alla nivåer och i olika omfång.


För att försäkra er om att lära er franska under bra förhållanden, prioritera nätverken som blivit märkta "qualité FLE". Hitta dessa i katalogen för korta program och sommarskolor av Campus France.


För mer utförlig information kan du ladda ner appen Immersion France där all information om franskinlärning i Frankrike finns.

Det finns en del prov och examina som ger dig möjligheten att intyga dina franskkunskaper (TCF, TEF, DELF och DALF). Information om dessa prov (som franska lärosäten ibland kräver intyg på att du har klarat) finns på vår internationella webbplats: https://www.campusfrance.org/fr/apprendre-langue-francaise.