Idrott i Frankrike

Étudiants

Håll kroppen i trim under studietiden i Frankrike. Det finns många studenterbjudanden som du kan ta del av. En del lärosäten erbjuder även sina egna lokaler för att studenter ska kunna idrotta.

SPORTENS BETYDELSE I FRANKRIKE

Tour de France, Roland-Garros och FIFA-världscupen och snart även de Olympiska spelen våren 2024: Frankrike är värdland för de främsta idrottstävlingarna i världen.

Men fransmän är inte bara åskådare, de gillar att idrotta.

En av två fransmän utövar någon slags fysisk aktivitet.
 

 

Idrotta för hälsans skull

PÅ UNIVERSITETET

På universitetens campusområden låter Service universitaire des activités physiques et sportives (SUAPS) studenter idrotta för ett rabatterat pris.

Fédération française du sport universitaire anordnar också sporttävlingar som studentlag från alla lärosäten för högre utbildning kan delta i.


IDROTTSFÖRENIGNAR OCH SPORTKLUBBAR

I Frankrike finns det en stor mängd idrottsföreningar. För yoga-utövning till exempel finns det även en hel del privata idrottsanläggningar som du kan vända dig till och som ofta har student- eller ungdomsrabatter.

 

SPORTERBJUDANDEN FÖR STUDENTER

Om du inte kan eller vill gå med i en idrottsklubb finns det andra möjligheter för att hålla igång. Det finns exempelvis allmänna simbassänger som är öppna för allmänheten och som erbjuder studentrabatter.

 

Löpning är helt klart det billigaste sättet att sporta på. Det finns många löpgrupper som du kan gå med i som bestämmer träff på sociala medier.

 

I de större städerna finns det idrottsföreningar som erbjuder gratis cykel- eller rullskridskoutflykter. En av de mest kända heter Pari Roller. Varje fredagkväll möts tusentals deltagare upp för att åka runt i staden på rullskridskor i flera timmar.