Högkvalitativa studier!

KVALITET

Att studera i Frankrike, mitt bland alla universitet och ”Grandes écoles”, medför många fördelar. Ta chansen att studera inom en av de främsta och mest tillgängliga systemen för högre utbildning i världen.

HÖGRE UTBILDNING MED INTERNATIONELLT ANSEENDE

Den högkvalitativa högre utbilningen och forskningen i Frankrike är erkänd världen över. Flertalet franska universitet och ”Grandes écoles” är högt rankade på de mest kända internationella  rakningslistorna, som Times Higher Education, Financial Times, QS (British Quacquarelli Symonds), Shanghais klassificering och Europeiska unionens U-Multirank. Att studera i Frankrike innebär att du kan dra fördel av denna renommé.

Renommén förklaras av den höga rankningen som franska forskare har. Med sina 13 Fields-medaljer är Frankrike den näst mest framstående nationen inom matematik. Frankrike har även erhållit 62 Nobelpris. En av de som tog emot priset var den framstående fysikern Marie Curie, den första kvinnan att ta emot ett Nobelpris (år 1903) och den första forskaren i världen att ta emot fler än ett Nobelpris (i kemi andra gången).

UNIVERSITET OCH ”GRANDES ÉCOLES” FÖR ALLA

Kvaliteten på den högre utbildningen i Frankrike är resultatet av en kontinuerlig politisk ambition. Varje år investerar offentliga myndigheter mycket i forskning och utbildning. Utbildning är därmed statens främsta utgiftspost och tar upp 20 % av den statliga budgeten.

Till följd av detta kan Frankrike erbjuda sina studenter en av de bästa och mest tillgängliga högre utbildningarna i världen. De franska universiteten och ”Grandes écoles” erbjuder alltså högkvalitativa utbildningar utan att ta ut särskilt höga skolavgifter.

Utöver detta är utbildningarna som erbjuds på våra universitet kopplade till forskningslaboratorier och till erfarna professorers kunnande. Vad du än har för utbildningsområde i Frankrike, kommer du att få chansen att träffa enastående experter.