L'Art de vivre i Frankrike

Fransmän har ”art de vivre” i blodet. De  lever för att bilda sig, äta på restaurang, strosa runt i butiker och besöka museer. Passa på under din studietid att njuta av Frankrikes festglädje, gästvänlighet och öppenhet.

Njut av Fransk gastronomi

I Frankrike är ”l’art de vivre” främst konsten att äta bra. Det franska köket har upptagits i UNESCO:s världsarvslista som ett immateriellt kulturarv och renommén kommer från att fler franska kockar har exporterat sin expertis till utlandet. Konditorivaror och bageriprodukter, traditionella recept, utsökta viner och andra kulinariska upplevelser: varje region har sina egna specialiteter. Tveka inte att utmana dina smaklökar.

 

Den franska elegansen

Frankrike är ansiktet utåt för haute couture-mode och prêt-à-porter. Fransmän klär sig stilfullt och tackar inte nej till shopping. Du kan strosa runt och fönstershoppa i franska städer i all oändlighet. Designerbutiker, modebutiker, andrahandsbutiker, stora varuhus och internationella varumärken, det finns något för alla smaker och plånböcker.

Kultur för alla

Fransmän går gärna på utställningar och konserter och besöker gärna teatrar och biografer. I Frankrike finns det ett rikt kulturutbud. Till sommaren fylls städerna av festivaler, vilket är en unik möjlighet för dig att uppleva fransmäns kultur och gästvänlighet. Franska kulturproduktioner (filmer, pjäser, målningar bland andra) speglar denna ”art de vivre”.

Konsten att fira allt

För fransmän är ”l’art de vivre” även konsten att festa och i Frankrike är det mesta värt att fira. Exempelvis firar brandmän i Frankrike nationaldagen den 14 juli genom att anordna baler. I juni fyller musikfestivalen och konserter gatorna med musik. Upptäck även festivalerna (férias) i sydöstra Frankrike, kvällar för att fira Beaujolais Nouveau eller konstevenemanget Nuit blanche. Lär dig konsten att fira allt.