I hjärtat av Europa

Att studera i Frankrike är att befinna sig vid porten till Europa! Med tåg eller flyg är de stora europeiska huvudstäderna bara två timmar från Paris. Besök dem eller gör dem till en del av dina studier med programmet Erasmus+.

Närheten till Europas huvudstäder

Frankrike gränsar till Spanien, Italien, Schweiz, Tyskland, Luxemburg, Belgien och furstendömena Andorra och Monaco. Du kan besöka många av Europas huvudstäder med tåg från Paris. Med Thalys tar det en och en halv timme till Bryssel och tre timmar till Amsterdam. Eurostar tar dig till London på två timmar. Med flyg tar det mindre än två timmar till Berlin, Rom och Madrid från flera franska städer.

Att bo i Frankrike innebär att du bor i ett EU-medlemsland. Med det följer möjligheten att kunna resa fritt och utan visum i alla 28 länder i Schengenområdet. Dessutom behöver du inte växla dina pengar i de 19 länder som innefattas av eurozonen.

Studera i Frankrike och på annat håll i Europa

Som medlemsstat i EU deltar Frankrike i programmet Erasmus + som främjar studenters rörlighet i Europa. Programmet erbjuder bland annat bidrag och gemensamma masterprogram. Om du bestämmer dig för att studera i Frankrike får du alltså möjligheten att genomföra en del av dina studier i ett annat europeiskt land.